Denkt je nog steeds na of cosmetische tandheelkunde iets voor je is? Hier is wat je in gedachten moet houden om een weloverwogen beslissing te nemen. Denk na over de voordelen die je kunt krijgen van je cosmetische tandheelkunde behandeling. Slecht uitgelijnde of gebroken tanden brengen een aantal ongewenste effecten met zich mee zoals het verlagen van je gevoel van eigenwaarde. Een glimlach met mooie tanden straalt zelfvertrouwen uit, vooral voor mensen die graag in het openbaar spreken of vaak moeten socialiseren, kan een scheve glimlach een spelbreker zijn. Gelukkig kan de praktijk van orthodontie, die al bestaat sinds het oude Egypte, dit probleem vrij eenvoudig oplossen. Het inschakelen van een orthodontist Gumdale kliniek kan je de oplossing bieden, zodat je de glimlach kunt dragen die je wenst.

Materialen voor de perfecte smile 

Wat zit er achter die glinsterende glimlach? In de moderne cosmetische tandheelkunde, gebruiken specialisten verschillende materialen zoals goud, amalgaam, en andere metalen voor tandvullingen en andere tandrestauraties. Daarnaast lijken materialen als harscomposiet of porselein op het uiterlijk en het gevoel van natuurlijke tanden. Tandartsen hechten deze materialen met behulp van harslijm aan de onderliggende tandstructuur, zodat de tandwortels stabiel zijn en je gebit er natuurlijk uitziet. Sommige materialen kunnen verschillen qua uiterlijk en kosten. Bijvoorbeeld materialen zoals tandkeramiek dat voornamelijk glas bevat dat de optische kenmerken van glazuur en dentine kan nabootsen. Bespreek voor de behandeling in detail de soorten materialen die geschikt zijn voor je behandeling met een orthodontist Gumdale kliniek die je kiest om cosmetische tandheelkunde uit te voeren.

Composiet hechting

Composiet hechting repareert beschadigde, rotte of verkleurde tanden met materiaal dat overeenkomt met de kleur van het tandglazuur. Eerst boort je tandarts het door tandbederf aangetaste gebied uit en brengt hij composiet aan op het oppervlak, waarna hij het materiaal precies zo vormgeeft en polijst dat het bij de andere tanden past. Deze cosmetische tandheelkundige procedure herstelt de schade aan de tand en geeft hem een gezond uiterlijk. Composietlijmen is een goedkope cosmetische tandheelkundige procedure die patiënten helpt van tandbederf, gebarsten tanden met spaanders en scheve randen af te komen.

Vernisjes

Een orthodontist zal voor je facings gebruiken die zijn vervaardigd van keramiek van hoge kwaliteit en die lijken op je natuurlijke tanden. In feite zien ze er heel realistisch uit en zijn ze in staat om een groot aantal tandheelkundige problemen op te lossen, zoals gebarsten, scheve tanden of beschadigd glazuur vullen spleten tussen de tanden. Een ervaren tandarts in een van de orthodontist Gumdale klinieken kan de facings aanbrengen met een tandheelkundige lijm. Porseleinen facings, bijvoorbeeld, zijn dun en op maat gemaakt, die de voorkant van je tanden zal bedekken. Zodra je tandarts het aanbrengt, corrigeren of bedekken de facings scheve, beschadigde, slecht gevormde of verkleurde tanden.Meer weten over deze behandelingen? Neem contact op met Tandarts Amsterdam.

Pin It on Pinterest