Het is gemakkelijker om zorgkosten vergoed te krijgen wanneer je via de huisarts een aanvraag doet voor bepaalde zorg. We nemen in deze blog met je door hoe dit precies zit. Veel mensen weten niet precies welke route ze moeten bewandelen. Ze blijven zitten met vragen en problemen. Dingen die met specialistische zorg veel gemakkelijker opgelost kunnen worden. 

Mentale problemen

Het is gemakkelijk om mentale problemen het hoofd te bieden met specialistische zorg. Deze problemen kunnen overal vandaan komen. Soms zijn ze gegrond in de kindertijd, dan kan bijvoorbeeld een pestverleden of een afwezige vader of moeder een grote rol spelen bij het ontstaan van een trauma. Hulp door een psychiater is soms nodig om hardnekkige problemen in de persoonlijkheid het hoofd te bieden. 

Bij een traject waarbij geen medicijnen uitgeschreven hoeven te worden (psychiater mag medicijnen uitschrijven, psycholoog niet), wordt een patiënt bij mentale problemen vaak naar een psycholoog gestuurd. 

Esthetische problemen

Mensen kunnen om uiteenlopende redenen problemen hebben met hun uiterlijk. Het kan liggen op het terrein van het gebit of gezicht, et cetera. Bij tandarts utrecht hebben ze diverse behandelingen waarmee ze je kunnen helpen als je problemen hebt met je gebit. Bijvoorbeeld door facings aan te brengen; schildjes die op maat gemaakt worden en voor je tanden geplaatst. Met deze schildjes kun je de tint en vorm van je tanden laten corrigeren. 

Voor problemen aan je gezicht, bijvoorbeeld een litteken, kun je terecht bij een cosmetische kliniek.

Het is altijd slim om te kijken of de kliniek wel de juiste sterren heeft, de gemaakte beloftes wel nakomt, en zo voorts. Dan is het veilig om een behandeling te laten doen. Een cosmetische behandeling mag alleen gedaan worden door een arts. Dus ga zeker ook langs voor een gesprek om te zien hoe alles erbij staat daar in die kliniek. 

Pin It on Pinterest