Veel mensen hebben in de coronaperiode ontdek dat sushi bestellen een uitstekende manier is om aan dit voedsel te komen. Maar is het werkelijk een goed idee? We willen dit onderwerp graag met je doornemen. Lees daarom snel verder. 

Sushi als hype 

Er zijn om de zoveel tijd de nodige hypes: sinds de eeuwwisseling zien we een bijzondere opkomst van de sushiketens in ons land. Ook veel zelfstandige restaurants krijgen voet aan de grond in de horeca. De sushihype lijkt in ons land nog niet over zijn hoogtepunt heen te zijn, overal worden zaken omgetovert tot sushitent. Er zit ook een behoorlijke winstmarge op. De ingrediënten die gebruikt worden zijn doorgaans gezond en zodoende heb je met sushi een goed alternatief voor patat en pizza te pakken. De variatie en de gezonde kwaliteiten van dit oosterse voedsel maken het zeer populair. 

Is sushi echt gezond? 

Veel mensen vragen zich af of sushi werkelijk zo gezond is als beweerd wordt. We kunnen je zeggen, dat het inderdaad een voedingsmiddel is met voldoende voedingsmiddelen. Het is echter wel zaak dat je ook een beetje kritisch kijkt naar wat de soorten van sushi allemaal zijn die in je bestelde box zitten. Het is namelijk zo dat er ook een aantal varianten zijn die niet echt gezond zijn, bijvoorbeeld de rollen waar gefrituurde ingrediënten in zitten of die helemaal in frituurolie zijn gebakken. Natuurlijk kan het wel een keer, maar wanneer het je om de gezonde feel te doen is, pak die rollen dan maar even een keer niet. 

Op onze site vind je heel veel verschillende blogs over wat er allemaal wel en niet gezond is. We willen er even op hameren dat we geen medische kennis hebben. Bij vragen over gezondheid vragen we altijd vriendelijk doch dringend om contact op te nemen met je huisarts. 

Pin It on Pinterest