Wel of geen uitvaartverzekering afsluiten? Het is iets waar veel mensen over twijfelen. Om voor jezelf hierin een goed keuze of afweging te maken, is het van belang dat je alle voor en nadelen van beide opties nauwkeurig gaat bekijken.

Geen uitvaartverzekering maar met eigen geld je uitvaart financieren

Je kan ervoor kiezen om zelf geld op zij te zetten voor je uitvaart. Uiteraard zitten hier voor en nadelen aan. Het voordeel is dat je geen verzekering af hoeft te sluiten en je hiervoor ook geen premie hoeft te betalen. Maar je moet er dan wel rekening mee houden dat het bedrag wat je spaart wel genoeg is om de hele begrafenis of crematie van te betalen. De kosten voor een uitvaart worden steeds duurder. Een uitvaartverzekering houdt hier rekening mee en kan het verzekerde bedrag als het nodig is verhogen.

Wat zijn de nadelen als je geen uitvaartverzekering afsluit

Er is nog iets waar de meeste niet direct bij stilstaan. Na je overlijden worden doorgaans alle bank en spaarrekeningen geblokkeerd. Dat betekent dat nabestaanden wellicht geld moeten gaan voorschieten omdat ze nog geen geld op kunnen nemen van de geblokkeerde rekeningen. Heel vervelend als je nabestaanden hier mee te maken krijgen. Wellicht is het bedrag dat je zelf gespaard had voor je uitvaart ook niet toereikend en moet de naaste familie alsnog financieel bijspringen. Dit zijn zaken waar je goed over na moet denken. Wil je nabestaanden dit soort zorgen uit handen nemen kies dan voor een uitvaartverzekering.

Een begrafenisverzekering afsluiten

Je sluit een begrafenisverzekering af omdat je het goed geregeld wil hebben of omdat je zelf niet de financiële middelen tot je beschikking hebt om een hele uitvaart te betalen of om ervoor te sparen. Het fijne van een verzekering is dat deze op het moment van overlijden meteen uitkeert. Op die manier weet je zeker dat je nabestaanden niet ineens het geld voor moeten gaan schieten.

Uiteraard is de keuze tussen wel of geen begrafenisverzekering heel persoonlijk. Maar heb je hier enige twijfels over. Laat je dan een keer goed informeren over de mogelijkheden wat betreft een begrafenisverzekering en bekijk daarnaast ook eens naar de mogelijkheden van zelf sparen voor een uitvaart. Aan de hand van die informatie kan je een weloverwogen keuze maken. Je kunt hier een begrafenisverzekering vergelijken en direct afsluiten.

Pin It on Pinterest