Iedereen die ouder is dan 18 jaar heeft een zorgverzekering nodig. Vanaf 18 jaar oud ben je namelijk wettelijk verplicht een zorgverzekering te hebben. Ook kan je elk jaar overstappen naar een andere zorgverzekering. Gelukkig zijn er genoeg verschillende zorgverzekeringen die je kunt kiezen. Het zijn er zelfs zo veel dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Als je niet veel geld te spenderen hebt kun je het beste gaan voor een goedkope zorgverzekering, maar hoe vind je eigenlijk een goedkope zorgverzekering?

Basisverzekeringen 2021

Over basisverzekeringen bestaat er veel onwetendheid. Het is namelijk helemaal niet zo dat duurdere basisverzekeringen veel voordelen hebben ten opzichte van goedkopere basisverzekeringen. Als je in Nederland woont of hier werkt ben je verplicht om een basisverzekering af te sluiten. De inhoud van deze basisverzekering is wettelijk vastgesteld. Dit betekent dat deze bij elke zorgverzekeraar hetzelfde is. Sommige verzekeraars wijken hier iets van af, maar over het algemeen zijn basisverzekeringen van verschillende zorgverzekeraars nagenoeg hetzelfde. Dit terwijl de premies van een basisverzekering tussen zorgverzekeraars nogal eens kunnen verschillen. Let hier dus goed op bij het afsluiten van een basisverzekering.

Daarnaast moet je er goed op letten of je een naturapolis, een restitutiepolis of een combinatiepolis afsluit. Een naturapolis is een polis, waarbij de zorgverzekeraar afspraken heeft met een aantal zorgverleners. Alleen bij deze zorgverleners worden de kosten volledig vergoed. Als je toch bij een andere zorgverlener hulp wilt krijgen moet je (een deel van) de kosten zelf betalen. Bij een restitutiepolis kan je altijd zelf kiezen van welke zorgverlener je gebruik wilt maken zonder dat dit (veel) invloed heeft op de kosten. Een combinatiepolis is een combinatie van beide.

Waar betaal je de premie voor?

De prijs die je betaald voor de zorgverzekering is afhankelijk van 3 factoren. De eerste factor waar de prijs van de zorgverzekering van af hangt is het eigen risico. Hierbij is de regel hoe hoger het eigen risico is des te lager de kosten van de zorgverzekering. Ook hangt het af van je vrije zorgkeuze; de mate waarin je afhankelijk bent van de ingekochte behandelingen bij de zorgverlener. Als je geen vrije zorgkeuze hebt ben je goedkoper uit. Daarnaast kun je nog kiezen voor aanvullende verzekeringen bovenop de basisverzekering.

Zorgverzekering 2021 vergelijken

De makkelijkste manier om erachter te komen wat voor jou de meest voordelige zorgverzekering is, is door het vergelijken van verschillende zorgverzekeringen bij verschillende verzekeraars. Zo vind je snel de goedkoopste zorgverzekering 2021. Vooral de aanvullende verzekeringen kunnen per zorgverzekeraar erg verschillen. let hier dus goed op bij het vergelijken.

Pin It on Pinterest