Er zijn steeds meer mensen die een behandeling in de cosmetische kliniek overwegen. Ze stuiten dan op verschillende behandelingen waar ze niet precies van weten wat deze inhouden. Mensen die bijvoorbeeld last hebben van hangende oogleden en hier klachten door hebben (mentaal, lichamelijk of allebei) dan hebben ze behoefte aan een effectieve behandeling. We gaan het vandaag onder andere over deze behandeling hebben en hoe de vergoeding ervan in elkaar zit. Lees snel verder en laat je informeren. 

Een ooglidcorrectie

Het is een vaak uitgevoerde behandeling die veel mensen jaarlijks uit de problemen haalt. We hebben het over een ooglidcorrectie, een behandeling die we ook wel een ooglift noemen. 

Dan wordt het ooglid waar strakker naar boven gemaakt, door overtollig huidweefsel boven aan het ooglid weg te nemen en het overgeblevene weer vast te maken aan de huid erboven. Zo maakt de chirurg heel mooi weer een strak bovenste ooglid. 

Een behandeling als deze heeft als voordeel dat patiënten geen last meer hebben van de klachten die samenvallen met deze problematiek. Denk hierbij aan hoofdpijn en slecht zien. Dat wil je gewoon echt niet. Je ziet er ook veel jonger uit nadat je zo’n correctie hebt laten doen. 

Hoe zit het met de vergoeding? 

In feite kunnen we kort zijn over de vergoeding: alleen de correctie van een bovenste ooglid wordt vergoed (uitzonderingen daargelaten). Men heeft hiervoor gekozen vanwege de medische problemen die patiënten hebben als het bovenste ooglid hangt. Dat is bij het onderste vaak niet het geval, dan is er vaak de esthetiek die voor de motivaties zorgt. 

Het is altijd goed om een verzekeraar hierover te bellen, dan weet je precies hoe zij omgaan met de vergoeding van dit soort behandelingen. Wellicht zijn er wel dingen mogelijk, bijvoorbeeld om bij te verzekeren. 

Pin It on Pinterest