Zwakke nagels die telkens afbreken of scheuren is niet fijn en staat niet mooi. Vaak is het wel mogelijk om zwakke nagels sterker te maken door bijvoorbeeld goede voeding met genoeg vitaminen en mineralen en door bepaalde slechte gewoontes wat betreft je nagels af te leren. Lees hieronder een aantal tips. 

Stop met nagelbijten

Vermijd het bijten van je nagels. Nagelbijten zorgt voor korte en gerafelde nagels. Daarnaast verhoogt het de kans op infecties. Onder je nagel gaan vele bacteriën schuil die je niet graag in je mond wenst te hebben. 

Gebruik je nagellak? Verwijder dit dan met nagellakremover zonder aceton

Aceton werkt top tegen het verwijderen van nagellak, maar is niet goed voor je nagels, nagelriemen en vingertoppen. Aceton is een middel dat erg uitdrogend werkt. 

Hydrateer de nagel

Je moet niet hebben dat je nagels te veel worden uitgedroogd doordat je te vaak je handen wast of veel aceton gebruikt. Daarom raden we aan je nagels regelmatig te hydrateren met nagelolie of vochtinbrengende handlotion. 

Vitamines

Er zijn een aantal vitamines die je nagels nodig hebben om te kunnen groeien en in een goede conditie te blijven. Een tekort aan bepaalde vitaminen kunnen resulteren in zwakke nagels. We raden aan om je vitaminewaardes op peil te houden. Dit kan door het slikken van natuurlijke supplementen of meer producten te eten met de specifieke vitaminen. 

Vitamine B8 – biotine

Een tekort aan vitamine B8, of beter bekend als biotine komt niet vaak voor. Toch kan dit optreden door bepaalde medicatie of ziekten. Wanneer je een tekort aan vitamine B8 hebt merk je dat je haar dunner wordt en slechte, broze nagels hebt. Vitamine B8 is te vinden in producten zoals eieren, melk, noten en soya.

Vitamine C

Vitamine C is onder andere nodig, zodat je lichaam collageen aan kunt maken. Ook een te kort aan vitaminen C geeft ‘klachten’ zoals dunner wordend haar en een vertraagde groei van haar en nagels. Daarnaast is vitamine C erg belangrijk voor je immuunsysteem. Vitamine C vind je in groente, zoals paprika, fruit en aardappels. Zorg er dus voor dat je hier voldoende van binnenkrijgt of vul zo nodig aan met supplementen. 

Pin It on Pinterest