Bij tandarts gorinchem helpen ze je graag verder. Als er wensen of problemen rond je gebit spelen. Het is goed om elk jaar minstens 2 keer naar de tandarts te gaan voor een controle. Zo kun je je gebit in goede conditie houden. Sommige mensen worden erg zenuwachtig van de tandarts. Soms zo erg dat ze niet naar de tandarts gaan. Het is mogelijk om dit vervelende gevoel niet te hoeven ervaren. Hoe je dat kan doen gaan we in deze blog vertellen.

Esthetische tandarts 

De esthetische tandarts zorgt ervoor dat je gebit er heel mooi uitziet. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk om dit te bereiken. Denk bijvoorbeeld aan:

Facings. Dit zijn schildjes die de tanden reviseren, indien nodig. Denk bijvoorbeeld aan verkleuringen of een scheefstaande tand. Deze schildjes zijn gemaakt van composiet of porselein. Je kunt ze in verschillende tinten krijgen en daarmee kun je dus kiezen voor lichtere of minder lichtere tanden. De behandelingen zullen niet pijn doen, daarom kun je gewoon ontspannen naar de tandarts. Overigens, de tandarts heeft allerlei manieren om tanden en kiezen te verdoven dus je hoeft je geen zorgen te maken, als je bijvoorbeeld een gaatje moet laten vullen ofzo. Gewoon snel regelen, dan ben je er vlot weer vanaf. 

Bleekbehandeling. Met een bleekbehandeling is het heel makkelijk om lichtere tanden te krijgen. Er zijn nogal wat mensen die problemen hebben met de tint van hun gebit door een bleekbehandeling te laten doen kun je zelf je tint kiezen. Kies wel voor een natuurlijke tint en niet de wit, want dat ziet er artificieel uit. Behandeling is pijnloos. 

Angsttandarts

Er zijn tandartsen die gespecialiseerd zijn in mensen die bang zijn voor de tandarts. Deze tandartsen hebben een aantal middelen tot hun beschikking, zoals een rustgevende pil of een narcose, het zij een lichte, om mensen rustig te krijgen zodat ze gewoon hun behandeling kunnen ondergaan. Mensen die gebruik maken van deze tandartsen zijn over het algemeen bovengemiddeld bang voor de tandarts. Goed om te weten dat deze tandartsen er zijn en dat je hulp kunt krijgen indien nodig. 

Pin It on Pinterest